Osoitteessa horze.fi voit shoppailla mukavasti ja saada tilauksesi viikon sisällä.
Tilaa verkkokaupasta ja hyödy seuraavista eduista:
Ilmainen toimitus yli 99 €:n tilauksille
Monia eri maksutapoja
Ilmainen asiakaspalvelu & chat
Jännesuojat suojaavat hevosten ja ponien jalkoja erityisesti esteratsastuksessa. Siksi on tärkeää, että suojat istuvat täydellisesti. Hevosen tai ponin jännesuojat eivät saa luisua eivätkä rajoittaa liikkumisvapautta millään tavalla.
Esteratsastuksessa on riskinä, että hevonen kolhii jalkojaan esteisiin hypätessään, joten suojien on tarjottava riittävästi iskunvaimennusta ja suojaa erityisesti etujaloille. Jännesuojia voi käyttää myös takajalkojen suojana.
Jännesuojissa on usein kova kuori, tai ne voivat olla valmistetut nahasta. Vuoraus on usein lampaankarvaa tai neopreenia. Kovan kuoren sekä pehmeän ja suojaavan vuoren yhdistelmä ehkäisee loukkantumista. Näin voitte hypätä esteiden yli turvallisesti.
Horzen omien mallien lisäksi valikoimassamme on mm. Back on Track, Eskadron, Kentucky Horsewear, LeMieux, Veredus ja Zandona jännesuojia.
Se, tarvitseeko hevonen jännesuojat kaikkiin jalkoihinsa, riippuu omien mieltymystesi lisäksi parista asiasta. Jos hevosesi osuu esteisiin herkästi takajaloillaan, takajalkojen suojaaminen jännesuojilla on järkevää. Koska jännesuojat myös tukevat jänteitä, niistä voi olla hyötyä myös, jos hevosesi on altis tapaturmille.
Etujalat tulisi aina suojata hypätessä esteiden aiheuttamien kolhujen varalta, mutta myös takakavioiden aiheuttamien iskujen välttämiseksi. Yleisesti ottaen on hyvä suojata kaikki neljä jalkaa jännesuojilla.
Hevosen suojat ovat erityisen tärkeitä esteratsastuksessa, koska loukkaantumisriski on suurempi. Hevonen saattaa törmätä esteen puomiin tai loukata itseään omalla kaviollaan. Esteratsastukseen suunnitellut suojat on pääasiassa valmistettu PVC:stä, neopreenista, nahasta/fleecestä tai hiilikuidusta.
Hevosen etu- ja takajaloissa käytetään usein erilaisia suojia. On suosittua käyttää pidempiä suojia etujaloissa ja lyhyempiä takajaloissa. Järkevä vaihtoehto riippuu tietenkin hevosesi liikeradoista. Jos hevonen hivuttaa usein takajalkojaan kavioillaan tai kengillään, takajaloissa tulee käyttää pidempiä suojia.
On tärkeää, että hevosen suojat istuvat hyvin. Niiden on oltava oikeankokoiset ja ne on laitettava kunnolla paikoilleen. Koossa ei ole paljoa valinnanvaraa. Hevosille on usein tarjolla koot Cob ja Full. Sen lisäksi kokoa säädetään säädettävillä kiinnityksillä.
Hevosen suojat soveltuvat hyvin kenttäratsastukseen. Hevosen jalkoihin kohdistuva rasitus on maastoratsastuskokeessa huomattavasti kovempaa kuin koulu- tai esteratsastuksessa. Periaatteessa esteratsastuksessa käytettävät suojat sopivat myös maastoratsastukseen, mutta kenttäratsastukseen on myös omia suojia. Ne ovat yleensä suljettuja suojia, joissa on ilmastointi hevosen jalkojen ylikuumenemisen ehkäisemiseksi. Niissä on lisäksi usein hiilikuituisia osia sääriluun kohdalla.
Jos haluat ostaa hevosellesi suojat maastoratsastuskokeeseen, selvitä ensin, millaiset suojat ovat sallittuja. Hevosten suojia koskevat kilpailusäännöt muuttuvat usein. Ajantasaisen tiedon puuttuminen voi aiheuttaa ongelmia sääntöjen kanssa. Oikeanlaisien suojien puuttuessa saatat tietenkin löytää itsesi ratsastamasta myös ilman suojia.
Jos aiot lähteä maastoon hevosesi kanssa, voi olla hyvä laittaa hevoselle suojat. Koska et todennäköisesti aio tehdä äärimmäisiä suorituksia, kuten kenttäratsastuksen maastokokeessa tehdään, tavalliset suojat ovat riittävät. On tärkeää, että suojat istuvat hyvin ja ovat helposti puhdistettavat. Siitä syystä PVC:stä tai neopreenista valmistetut suojat ovat hyvä valinta. Niiden hinta-laatusuhde on hyvä, ja ne soveltuvat hyvin tavalliseen maastoiluun.